lördag 3 november 2012

Men..så gott!

Nu har vi haft litet kaljas för både dottern o sonen. Den ena fyller år i augusti men då var vi ju nyinflyttade o hade nästan inga möbler ett tag. Den andre fyllde år igår..
Nåja, vår lilla släkt består av en blygsam summa människor o  en del av dem har inte ännu varit här ännu. Vi hade Tommy Myllimäki´s chili med en del tillbehör som tortilla bröd, ris, sallad, riven ost o gräddfil. Så jäkla gott! Rekommenderas verkligen!!

Bild från recept.nu
Tommys chili
2 st gula lökar grovt hackade 
4 st vitlöksklyftor skivade 
1-2 st röd chili skivad med kärnor 
2 tsk malen spiskummin 
2 tsk malen koriander             
1 tsk rökt paprika 
1 tsk torkad oregano 
1 tsk torkad fänkålsfrö 
1 st lagerblad 
2 msk tomatpuré 
3 dl kalvfond 
Salt 
Olja till stekning 
800 g högrev i tärningar 
 För att korta ned på beskrivningen: Tärna högreven i mindre täningar, bryn till fin färg, lägg över i gryta tillsammans med lök,  kryddor o tomatpuré. Stek i ytterligare någon minut. Täck köttet med vatten o tillsätt fonden. Lägg på lock o låt puttra iväg i minst tre timmar. Smaka av, tillsätt ev. mer kryddor o salt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar